Nieuwe commandant LTC

Gepubliceerd op: 19-12-2019

Personen > Simpelaar-Costongs

Brigadegeneraal Roger Costongs is sinds 18 december de nieuwe commandant van het Landelijk Tactisch Commando, het operationele hoofdkwartier van de Marechaussee. Hij volgt brigadegeneraal Pieter Simpelaar op die per 1 maart 2020 na een dienstverband van 41 jaar met functioneel leeftijdsontslag gaat. 

Simpelaar blikte in zijn speech terug op de 2 jaar dat hij commandant LTC is geweest en roemde de veerkracht en professionaliteit van alle medewerkers in de operatie. “Het mag duidelijk zijn: hier staat een dankbaar en trots mens. Dankbaar dat ik gezondheid, ruimte en emplooi kreeg binnen de Marechaussee. Trots op wat ik heb mogen doen, betekenen en bereiken. Het is teveel om op te noemen. Iedere periode had zijn charme.” 

Costongs gaf aan zich bevoorrecht en trots te voelen dat hij commandant van het LTC is geworden. Hij blikte vooruit en noemde 3 thema’s waarmee hij de doorontwikkeling van het LTC wil ondersteunen: Leiderschap (persoonlijke en professionele ontwikkeling zijn belangrijk om optimaal te kunnen functioneren), Samenhang (wat is er nodig in de operatie en wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden) en Innovatie (door te weten wat er speelt in de operatie, kunnen betere keuzes gemaakt worden).

Brigadegeneraal Pieter Simpelaar heeft het Ereteken voor Verdienste in brons ontvangen uit handen van Commandant Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Hans Leijtens. Simpelaar kreeg de waardering voor zijn enorme inzet voor de defensieorganisatie en de KMar in het bijzonder.

Bron: KMarMagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief