Terugblik op Contactmiddag Buren

Gepubliceerd op: 16-3-2010

Een kleine veertig SMC-begunstigers werden door Roel Gras namens de reüniecommissie op 11 maart jl. begroet in het Marechausseemuseum te Buren.Museum Dependance.JPG

Terwijl het historische stadje door een waterig zonnetje mooi werd aangelicht opende hij de bijeenkomst. In zijn openingswoord wees hij op het belang van deze contactmiddag.

Hoewel het aantal deelnemers ieder jaar zo rond de vijftig zweeft, een klein deel van het begunstigerbestand, voorziet de contactmiddag overduidelijk in een behoefte.
Roel Gras: 'Volgend jaar zullen we deze middag zeker weer op de kalender zetten, hopelijk kunnen we dan meer belangstellenden begroeten!'.

Hierna gaf hij het woord aan de directeur van het marechausseemuseum kolonel KMar b.d. Stan Klijnhout. Enthousiast informeerde hij de aanwezigen over de gang van zaken in het museum. Het jaar 2009 was een goed jaar, ruim 17.000 bezoekers vonden de weg naar het museum, 7000 meer dan in 2002.

Contactdag Buren 2009De zorgen over een eventuele verhuizing zijn van de baan, het museum blijft in Buren.  De museumdirecteur liet ook weten dat het museum afhankelijk blijft van iedereen die nog "iets" heeft liggen. 'Dus breng uw documenten en materialen maar gauw naar Buren'!.

De museumdirecteur beëindigde zijn toespraak met een oproep aan iedereen die bij kan dragen aan het vastleggen van de geschiedenis van het Wapen. 'We moeten oppassen dat het straks niet te laat is, documenten uit en kennis van het verleden, nu nog aanwezig bij veel oud-marechausees, mogen niet wegraken!'.

Na een welgemeend applaus voor de museumdirecteur gaf Roel Gras de aanwezigen de rest van de middag vrijaf, sommigen bleven 'kletsend' in de dependance, anderen bezochten het museum en weer anderen wandelden door Buren.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief