Terugblik Indië Reünie - Boerma Plaizier - MP III

Gepubliceerd op: 10-6-2010

Op 10 juni 2010 heeft de jaarlijkse Indië reünie en herdenking (Boerma-Plaizier - MP III) plaats gevonden in Bronbeek en werd bijgewoond door bijna 150 belangstellenden.

De voorzitter van de Reüniecommissie, Roel Gras, heette alle aanwezigen van harte welkom. Na zijn inleiding en mededelingen met betrekking tot het programma kondigt hij aan luitenant-kolonel b.d. Frans Meijer die namens de Voorzitter van de SMC, die in het buitenland verblijft, de aanwezigen zal toespreken.

reunie boerma plaizier 2010 meijer
luitenant-kolonel b.d. Frans Meijer

Frans Meijer brengt de aanwezig de hartelijke groeten en beste wensen over van de voorzitter SMC, brigade-generaal b.d. Jack Vlaming en eveneens van Commandant Koninklijke Marechaussee (CKMar), luitenant-generaal mr. Dick van Putten. CKMar zou graag bij de Reünie aanwezig zijn geweest, maar helaas was hij om zakelijke reden verhinderd.

Als bijzondere gasten verwelkomt Meijer mevrouw Plaizier en dochter Jeannette Plaizier van één van de naamgevers van deze reünie, alsmede brigade-generaal b.d. Ton Vriezen en majoor der Koninklijke Marechaussee Willem Petersen, Hoofd Bureau Reservisten en Veteranen.

reunie boerma plazier 2010 alg
gezellig bijpraten.....

‘Omdat onze Indië- en SMC-coryfee Arie van Veen nog niet helemaal hersteld is van een ingrijpende operatie, maar zijn Annie toch hier is mede om zijn toewijding te onderstrepen, wil ik mevrouw Van Veen oprecht danken vandaag in ons midden te zijn. Arie wenst allen een goede reünie en hoopt volgende jaar wel weer aanwezig te zijn’, aldus Meijer.

Hij vervolgt : ‘Vandaag wil ik u in gedachten meenemen naar het Nationaal Indië-Monument in Roermond waar velen van u beslist weer aanwezig zullen om te herdenken, dit jaar op zaterdag 4 september. Naast uw monument staat gebroederlijk sedert 2003 het Nationaal Monument voor Vredesoperaties. Op beide monumenten staan de namen van degenen die ons ontvallen zijn. Er zal dan een monument herrezen zijn die beide objecten symbolisch met elkaar verbindt’. Als vredesmissieveteraan (tweemaal Bosnië) ook ik straks bij elk bezoek aan Roermond alle Indië-gangers gedenken met wie ik veel lief en leed heb gedeeld in zowel mijn actieve loopbaan als in deze SMC-periode.

reunie boerma plaizier 2010 kwintet
kwintet van het Trompettter Korps Koninklijke Marechaussee

Zoals gebruikelijk worden de in het afgelopen jaar overleden sobats herdacht. Na het voorlezen door Charles Besançon van de namen van degenen die ons zijn ontvallen volgt een minuut stilte, met aansluitend een kranslegging bij het KNIL-monument met medewerking van het Koperkwintet Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.

reunie boerma plaizier 2010 saluut2

Er wordt teruggekeken op een mooie dag van samenzijn en een optreden van de Indische zang- en dansgroep Bunga Kenanga.

Klik hier voor toegang tot onze fotopagina voor een foto-impressie van deze dag.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief