Terugblik SMC Contactmiddag Buren 2014

Gepubliceerd op: 14-3-2014

SMC-seizoen 2014 begonnen met contactmiddag in Buren

Vorig jaar begon het verslag van de traditionele Burense SMC-contactmiddag met de vermelding van sneeuwvlokken die op het mooie stadje neerdaalden… op 13 maart 2014, precies één jaar en één dag  later, was het bijna zomer in De Betuwe met 18 graden! Van heinde en verre kwamen SMC-begunstigers, sommigen met hun partner, naar de dependance van het Marechausseemuseum. 

Contactmiddag Buren 2014Vanwege plezierige familieomstandigheden was  SMC-voorzitter  brigade-generaal b.d. Jack Vlaming, verhinderd. Dus geen nieuwtjes van het museumteam en geen SMC-informatie. In zijn plaats verwelkomde SMC-penningmeester Eelco Bouwman de aanwezigen.  Hij lichtte toe waarom er deze middag ook een vergadering van de SMC-reünievereniging gehouden zou worden.

Nadat Roel Gras nog even het middagprogramma bekend maakte vertrokken de verenigingsleden naar de vergaderkamer van het museum. De ‘rest’  kon kiezen uit een wandeling door Buren, een bezoek aan het museum of  gezellig bijpraten in de dependance. Mits ze maar op tijd terug zouden zijn voor het afsluitende buffet.

De veteranen en postactieven van de reünievereniging voegden zich al vrij snel weer bij de anderen en om half vijf  kon Roel Gras aankondigen dat het buffet gereed stond.

Samen eten bleek ook nu weer en mooie gelegenheid om nader kennis te maken en Marechaussee-ervaringen uit te wisselen. Waarbij het maar weer eens opviel dat SMC een bijzondere ‘club ‘ is. Het blijft mooi dat oud-beroeps marechaussees en hun oud-dienstplichtige collega’s op zo’n prettige manier bij elkaar kunnen zijn.

Klik hier voor een foto-impressie van deze bijeenkomst.

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief