Unieke locatie SMC-contactmiddag 'Amsterdam-Badhoevedorp'

Gepubliceerd op: 14-5-2014

De SMC is veel dank verschuldigd aan districtscommandant brigade-generaal Harry van den Brink om de SMC in de gelegenheid te stellen haar jaarlijkse contactmiddag 'Amsterdam-Badhoevedorp' op 14 mei 2014 te houden op een wel zeer unieke locatie, namelijk de Koningin Máxima Kazerne.

SMC contactmiddag KMK 14-5-14 1 500

SMC contactmiddag KMK 14-5-14 2Bijna zeventig begunstigers hadden zich aangemeld en werden welkom geheten op deze dag door de voorzitter van de Reüniecommissie, Roel Gras (foto links).

Na enige inleidende woorden werd een moment stilte werd gehouden voor een vijftal vrienden die ons in de afgelopen periode zijn ontvallen, te weten de heren Bart Broodbakker (14-10-2013), Jan Oosterom (2-12-2013), Jan Wezelman (11-3-2014), Jan van der Werff (22-3-2014) en Ben Dunsbergen (20-4-2014).

De oudste deelnemer vandaag, Jan Wakker (1918),  werd in het zonnetje gezet met een prachtige bos bloemen.

Namens de districtscommandant Schiphol waren aanwezig de kapitein Rob Uijtenbroek en kapitein Kees Ploeg, beiden van de Support Eenheid van het district (foto hieronder). Roel Gras verzocht hen de dank aan de districtscommandant over te brengen voor het beschikbaar stellen van deze bijzondere locatie in Badhoevedorp voor deze SMC-bijeenkomst.SMC contactmiddag KMK 14-5-14 3

De SMC-contactmiddag, in vroegere jaren bekend als contactmiddag 'Amsterdam' werd in de zestiger jaren van de vorige eeuw, wellicht zelfs eerder, opgezet als informele contactdag voor personeel in het toenmalig District Amsterdam  en gehouden op locatie 'Robert Koch' onder regie van SMC-coryfee Arie van Veen. Na de oprichting van de SMC in 1977 is meer structuur in de bijeenkomsten gebracht. Na de sluiting van de Amsterdamse locatie 'Robert Koch' in 2007 werd deze bijeenkomst onder de naam 'Amsterdam/Badhoevedorp' voortgezet in de KMar locatie in Badhoevedorp. Na het in gebruik nemen van de nieuw Koningin Máxima Kazerne eind 2013, is de oude KMar locatie in Badhoevedorp inmiddels ontruimd.

Niet slechts was de SMC deze dag in de gelegenheid haar bijeenkomst op de 'KMK' te houden, maar de aanwezigen werden bovendien ook verrast met een duidelijke uitleg over de bouw en inrichting van de kazerne door kapitein Rob Uijtenbroek. Zo werd uitgelegd hoe volgens de Israëlische architect Zvi Hecke het gebouw er aan de buitenzijde beschermd, sterk en onneembaar als een fort moest uitzien, terwijl het gebouw aan de binnenzijde juist de gastvrijheid en vriendelijkheid moest uitstralen. Dit laatste is overigens duidelijk te zien in onder andere het cafetaria, waar op de vloer en muren de kleuren groen en geel domineeren en rust uitstralen. Kortom een bijzonder fraai staaltje van moderne architectuur.

SMC contactmiddag KMK 14-5-14 4De deelnemers konden vervolgens deelnemen aan een excursie door het complex. Zo werd het personeelshotel bezocht. Een fraaie moderne locatie met 340 éénpersoons kamers. Er werd een bezoek gebracht aan de entree, kantoorruimten en sportruimten, maar ook aan de arrestantencellen. Zelfs werd een blik geworpen in de fraaie werkkamer van de districtscommandant. 

Wederom was het vandaag een prima dag met een goed Reüniegevoel waarop veel werd bijgepraat. En ja, sommigen hadden voor deze gelegenheid ook weer hun zwart-wit foto's van vervlogen tijden meegenomen om met vrienden te delen.

De reüniecommissie heeft bij diverse gelegenheden benadrukt dat deze contactmiddag niet slechts voor 'oud-Amsterdammers' bedoeld is. Net als bij alle overige SMC-contactmiddagen zijn alle begunstigers van harte welkom. Het bleek dat hieraan gevolg was gegeven en zo konden ook oud-collega's van buiten voormalig district Amsterdam welkom worden geheten.

De dag werd besloten met een voortreffelijke, door Paresto bereide, rijstmaaltijd. 

De reüniecommissie is verheugd te kunnen mededelen dat voor de volgende bijeenkomst 'Amsterdam-Badhoevedorp' ook gebruik gemaakt mag worden van de Koningin Máxima Kazerne.

Klik hier voor een foto-impressie van deze dag.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief