Terugblik op Contactmiddag in het Marechausseemuseum te Buren

Gepubliceerd op: 28-3-2007

In navolging van de geslaagde contactmiddag van 2006, werd ook dit jaar op 28 maart weer een middag georganiseerd in de Dependance van het Marechausseemuseum te Buren.


Dependance van het Marechausseemuseum

Voorzitter van de Reüniecommissie Roel Gras verwelkomde de ruim zestig bezoekers, die uit alle windstreken naar Buren waren gekomen om deze contactmiddag te kunnen bijwonen. Zelfs uit de noordelijke provincies en uit Limburg waren begunstigers naar dit centrale punt in Nederland gekomen.


Roel Gras spreekt de genodigden toe
   Het blijkt dat met het organiseren van dergelijke contactmiddagen in een grote behoefte wordt voorzien, zo memoreerde Roel Gras, die zichzelf inmiddels een veteraan mag noemen waar het gaat om het organiseren van contactdagen en reünies.   

Onder de gasten waren ook aanwezig de voorzitter van de SMC, Jack Vlaming, alsmede een aantal bestuursmedewerkers van de Stichting.

Onder het genot van een hapje en een drankje konden de bezoekers weer eens bijpraten en werden vervolgens uitgenodigd voor een rondleiding door het marechausseemuseum.


gezellig bijpraten......

Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om het boek "Bij de vier paardjes begon het gedonder". te presenteren. De co-auteur van dit boek schetste de gedenkwaardige gebeurtenisen in de Limburgse familie Theeuwen uit de jaren 1940-1945. In aanwezigheid van een aantal leden van de familie Theeuwen werd het eerste exemplaar van dit boek aangeboden aan de mevrouw van den Donk, wethouder voor culturele zaken van de gemeente Buren. Het boek is bij het museum verkrijgbaar.


v.l.n.r. mevrouw van den Donk, Stan Klijnhout (directeur Museum) en
co-auteur Jan Jansen

Rond vijf uur werd deze zeer geslaagde contactmiddag besloten met een heerlijk Indisch buffet.

Voor een foto-impressie van deze contactmiddag en andere evenementen, klik op deze fotolink.

foto's: rb/smc

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief