57e AR Harskamp

Gepubliceerd op: 3-11-2018

 

 

De 57e algemene SMC-reünie was afgelopen donderdag in het Partycentrum 'De Molen', Harskamp. Ze telde 180 bezoekers, 20 minder dan vorig jaar. De reüniesfeer was er niet minder om. Men genoot volop en luidruchtig van elkaars verhalen van vroeger en nu.

2018-11-01AR1
André Peperkoorn (l) en Jack Vlaming

De meesten hadden last gehad van flinke files op de Nederlandse wegen. Vlaming richtte een speciaal welkom aan Jan Jansen, de laatse nog levende oprichter van de SMC-oprichters van 41 jaar geleden, de standhouders zoals Gerrit Vink (Veteraneninstituut) en de oudste reünist Marten Mobach die voor zijn 99 lentes in de bloemetjes werd gezet. Hij memoreerde de 100 begunstigers die het afgelopen jaar zijn overleden maar wilde er één met naam noemen: Harry Poels, een van de oprichters van onze stichting, hij overleed op 14 oktober. Er volgde een minuut stilte ter nagedachtenis aan allen.

2018-11-01 AR2 2018-11-01 AR3

Vlaming stond achtereenvolgens stil bij de toestand van ons Wapen, het museum en de stichting. Zijn toespraak is te lezen als u op deze link klikt. Aan het eind van zijn toespraak maakte hij bekend dat hij begin volgend jaar zijn voorzitterschap zal overdragen aan de dan generaal-majoor b.d. André Peperkoorn. Laatstgenoemde was aanwezig en leidde de aanwezigen op boeiende wijze door de omgeving waarin de KMar thans verkeert.

Na zijn toespraak was het tijd voor het bekende stamppot-buffet en voor het ophalen van herinneringen.

Halverwege de middag ging een ieder weer tevreden huiswaarts.

Ga naar het SMC album voor een foto-impressie van deze reünie (foto's Frans Meijer)

Jack Vlaming


Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief