Terugblik op Reünie Surinamegangers

Gepubliceerd op: 11-4-2007

Ook in dit jaar stond er weer een reünie gepland voor oud-KMar personeel en hun partners, dat uitgezonden is geweest naar Suriname. Ditmaal werd de reünie gehouden op woensdag, 11 april 2007, in de dependance van het Marechausseemuseum in Buren.

De voorzitter van de Reüniecommissie van de Stichting Marechaussee Contact, Roel Gras, verwelkomde de bijna 70 belangstellenden die van heinde en ver waren toegestroomd voor deze contactmiddag. Velen van hen waren reeds vroeg in  Buren aangekomen om in het heerlijke lentezonnetje het Oranjestadje te verkennen.

Roel Gras
Roel Gras verwelkomt de genodigden

Bijzonder welkom werden geheten de heren Vriezen en Rump, beiden oud-redacteur van onze Stichting. Eveneens werd een bijzonder welkom uitgesproken aan de directeur van het Marechausseemuseum en tevens gastheer, de heer Stan Klijnhout.

Suriname 11-4-07Er viel heel wat bij te praten op deze contactmiddag en de sterke verhalen waren niet van de lucht.
De familie Mulder was aanwezig met een stand voorzien van talrijke Suriname-attributen, waaronder houtsnijwerk en oude ansichtkaarten. Menig Surinamerganger vond daarin herinneringen aan de vervlogen jaren.

Natuurlijk was ook SMC bestuursmedewerker Harry Peereboom aanwezig om promotie-artikelen van de SMC aan de man te brengen. 

herinneringen 11-4-07
volle aandacht.......

De genodigden werden in de gelegenheid gesteld een rondleiding door het Museum te maken. Aan deze uitnodiging werd door allen heel graag gehoor gegeven.

herinneringen2 11-4-07
herinneringen.....

Kortom, het was wederom een geslaagde contactmiddag, die ook duidelijk in een reüniebehoefte heeft voorzien. De dag werd afgesloten met een voortreffelijk Indisch buffet, bij elkaar getoverd door museummedewerkster Johanna. 

reunie 11-4-07
reünisten met brig gen b.d. Ton Vriezen

Een woord van dank van het SMC-bestuur is op zijn plaats aan alle vrijwilligers van de Stichting die aan deze geslaagde dag hebben meegewerkt, waaronder Roel Gras en Arie van der Landen en hun echtgenoten, alsmede Jaap Smit en Harry Peereboom. En niet te vergeten de medewerkers - zowel rondleiders als catering - van het museum voor hun grote inzet deze middag.

Een fotoreportage van deze reünie is te zien als u deze fotolink volgt.

tekst en foto's: rb/SMC

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief