Reünie kamergenoten 61-4 (ber)

Gepubliceerd op: 21-8-2007

Het organiseren van een reünie is niet altijd even eenvoudig. Zeker als daarvoor nog eens 46 jaar terug in de geschiedenis moet worden gegaan.

Maar als het verzamelen van een gans peloton op korte termijn niet mogelijk blijkt, dan het kan ook op een andere manier. Namelijk door de bewoners van een voormalige kamer in dat peloton bij elkaar te zien te krijgen. Immers, de kamergenoten trokken in de eerste periode van de opleiding veel met elkaar op. Zesenveertig jaar geleden slenterde een aantal burgerknulletjes de hoofdpoort van de KW III binnen om na een jaar opleiding "op het Depot" de wereld van de Koninklijke Marechaussee te worden ingezonden.

Het waren Mees van den Broek, Sjaak Brands en Gerard van Boven die het initiatief namen de "eerste" kamer van 61-4 bij elkaar te krijgen en zo geschiedde op zaterdag 18 augustus jl. ten huize van eerstgenoemde organisator in Aalsmeer. De reünie had een cultureel tintje in de vorm van een rondvaart door de wateren rond Aalsmeer en een bezoek aan de kassen (rozenteelt) van deze gastheer.

Reunie 61-4
vlnr knielend Gerard Bisschop, Albert van Blanken, Sjaak Brands, Gerard van Boven en staand vlnr Roel Bouwman, Wim Bakhuis, Henk den Brok, Jan Bons, Mees van den Broeck en Klaas Besseling

De mannen (met een enkele ega) haalden de sterke verhalen boven water, van de oefeningen bij Kootwijk en Eerde tot koninklijke ontmoetingen bij de paleizen. Ook hun carrières na expiratie van de verbandakte kwamen ter sprake. Men begon voor zichzelf, ging naar politie, burgermaatschappij, verkeersinspectie, ander deel van de krijgsmacht, of ministerie van Buza. Slechts één had zijn carrière bij het Wapen voltooid.

Het voornemen werd geopperd deze reünie in het vervolg op jaarbasis te laten plaatsvinden; een goed plan!

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief