Terugblik Reünie Boerma-Plaizier

Gepubliceerd op: 18-6-2008

Op 12 juni 2008 heeft de reünie Boerma-Plaizier plaats gevonden in Bronbeek. Dit jaar was het aantal deelnemers groter dan in 2007, ongeveer 160 personen namen dit jaar deel aan de reünie.

bronbeek 2008

De animo onder de deelnemers was zoals elk jaar groot. Het weer werkte ook mee want tijdens de kranslegging bleef het droog. Deelnemers die met openbaar vervoer reisden werden de dupe van de staking bij het busvervoer.

Er waren diverse stands aanwezig, onder andere: van het Marechausseemuseum, Veteraneninstituut, H. Peereboom met de SMC-promotie artikelen, Fonds Sociale zorg van de Marechaussee-vereniging en A. van Veen met de SMC veteranenstand.

De voorzitter van de SMC Jack Vlaming heette de aanwezigen welkom, waaronder de C-KMar, luitenant-generaal Dick van Putten. De voorzitter overhandigde Roel Gras een geschenk aangeboden door de vrijwilligers van de SMC, in verband met diens benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en wenste verder de aanwezigen een gezellige dag.

Daarna werd door A. van Veen de namen opgelezen van personen die gediend hebben bij de Marechaussee of de Militaire Politie die het afgelopen jaar ons ontvallen zijn.

Rond half twaalf werden de aanwezigen verzocht naar het monument te gaan om de kranslegging bij te wonen. Onder muzikale begeleiding van leden van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee vond de kranslegging plaats bij het monument, waarna een moment stilte in acht werd genomen.

Na de kranslegging was de tap open en onder genot van een drankje werden oude herinneringen opgehaald en de nodige foto’s bekeken. Eveneens als vorig jaar werden vond een fraai optreden plaats van de Indonesische dansgroep “Bunga Kenanga”. De dag werd besloten met een - zoals altijd - voortreffelijke rijstmaaltijd.

Klik hier voor een foto-impressie van deze dag.

met dank aan Eric Boom/SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief