Multifunctioneel lesgebouw Koning Willem III kazerne klaar voor gebruik

Gepubliceerd op: 23-9-2020

Multifunctioneel lesgebouw Koning Willem III kazerne klaar voor gebruik

 

Apeldoorn 23 september - Na een periode van slopen, bouwen en inrichten, is het nieuwe multifunctionele lesgebouw op de Koning Willem III-kazerne in Apeldoorn een feit. Commandant Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee kolonel Frank Rippens opende het gebouw op woensdag 23 september, in het bijzijn van onder anderen Commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Hans Leijtens en locoburgemeester Jeroen Joon van de gemeente Apeldoorn. 

Op woensdag 18 april 2018 gaf het Rijksvastgoedbedrijf aan aannemer Wijnen Bouw Schijndel BV formeel het startsein om te beginnen met de bouw van het nieuwe lesgebouw. Duurzaamheid en energiezuinigheid spelen hierbij vanaf het begin af aan een hoofdrol. Zo is er een klimaatplafond geïnstalleerd, dat zorgt voor plafondverwarming- of koeling door middel van straling. Dit geeft een zeer comfortabel binnenklimaat en optimale klimaatbeheersing. Ook ligt er een grote ijsbuffer naast het gebouw in de grond. Het gebouw wordt in de winter verwarmd door het ijs. Gekoppeld aan de ijsbuffer, liggen er op het dak glaspanelen waar zonnecellen in verwerkt zijn. Die vangen niet alleen zonlicht op, maar halen ook warmte uit de omgevingslucht.

In het nieuwe lesgebouw is plek voor achthonderd tot twaalfhonderd mensen. Naast 30 leslokalen, is er een grote collegezaal, een bibliotheek en een open leercentrum in het pand. In de ondergrondse parkeerkelder zijn ruim 200 parkeerplekken. Op het parkeerdek is ruimte voor zo’n 50 Poolen Niet Operationele Dienstvoertuigen (PNOD)-voertuigen.

Bron: Voorlichting KMar

 

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief