Horeca Schiphol blijft achter beveiligingscontrole gewoon open

Gepubliceerd op: 15-10-2020

De cafés en restaurants achter de paspoort- en beveiligingscontrole op Schiphol blijven ook na morgen open. Vanaf morgenavond 22.00 uur moet de horeca in Nederland vier weken de deuren sluiten. Voor luchthavens, uitvaartcentra en hotels (voor hun eigen gasten) geldt daarop een uitzondering.
Eet- en drinkgelegenheden op Schiphol Plaza en ook de horeca in de vertrek- en aankomsthallen moeten net als in de rest van het land voorlopig dicht. Achter de security mogen ze openblijven. Het idee daarachter is dat passagiers daar op geen enkele andere manier aan eten of drinken kunnen komen. Alleen alcoholhoudende dranken mogen niet worden verkocht tussen 20.00 en 7.00 uur.
Bij de eerste horecasluiting in maart moesten wel alle cafés en restaurants achter de beveiligingscontrole van Schiphol dicht. Alleen de zogenaamde 'grab and go'-verkooppunten, waar voedsel kan worden afgehaald, mochten daar openblijven.
De luxe wachtruimtes voor business class-reizigers hoefden toen ook niet dicht, maar het serveren van eten en de buffets waren verboden. Toen bleek dat de Aspirelounge de regels overtrad door toch een buffet aan te bieden, greep de burgemeester van Haarlemmermeer in en liet de marechaussee de activiteiten opdoeken. De kwestie leidde zelfs tot Kamervragen.
Voor de winkels achter de paspoort- en beveiligingscontrole geldt overigens geen uitzondering. Die moeten net als alle andere winkels in Nederland dagelijks om 20.00 uur dicht zijn.


Bron: NH nieuws

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief