Politie houdt verdachte aan na aanrijden Marechaussee

Gepubliceerd op: 1-8-2021

Vrijdagavond heeft de Politie in samenwerking met de KMAR en Handhaving een aanhouding verricht van een persoon die een collega van de Koninklijke Marechaussee heeft aangereden en er vervolgens er vandoor ging. De verdachte werd in het centrum van de stad Groningen door de collega van de KMAR gecontroleerd.
Het vermoeden bestond dat de verdachte, bestuurder van een personenauto, onder invloed reed en hierop hield de KMAR hem staande en gaf hem de aanwijzing om zijn auto te parkeren en te wachten op collega’s van de politie, zodat zij een blaastest konden afnemen. In eerste instantie leek de verdachte mee te werken. Na enige tijd maakte de verdachte echter aanstalten om toch verder te rijden, waarop de collega van de KMAR nogmaals de aanwijzing gaf om stil te blijven staan. Hier gaf de verdachte geen gehoor aan en reed met hoge snelheid weg. De collega van de KMAR stond op dat moment net voor het voertuig van de verdachte en belandde op de motorkap van het voertuig.
Vervolgens ging de verdachte er gauw vandoor. Handhaving heeft vervolgens met meerdere eenheden gezocht in de omgeving en na enige tijd zagen collega’s het voertuig rijden. Hierop is in samenwerking met de politie het voertuig aan de kant gezet. De bestuurder heeft een blaastest ondergaan waaruit bleek dat de verdachte inderdaad onder invloed reed. De verdachte is aangehouden ter zake rijden onder invloed en poging zware mishandeling / doodslag.


Bron: 112 Groningen.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief