900 kilo onjuist geslacht geitenvlees onderschept

Gepubliceerd op: 9-11-2023

Bij het openen van de laadruimte doet marechaussee een ontdekking: 900 kilo onjuist geslacht geitenvlees onderschept
De marechaussee heeft afgelopen week aan de Rijksweg A12 bij Babberich een bestelbus met zo'n 900 kilo aan gestookt geitenvlees onderschept. Het vlees was niet op de juiste manier geslacht, verwerkt en vervoerd. Het vlees is daarom door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in beslag genomen en vernietigd.

Medewerkers van de Mobiel Toezicht Veiligheidscontroles hielden het huurbusje met een Duits kenteken staande. De twee inzittenden verklaarden tegenover de marechaussee dat zij onderweg waren naar een festival in Amsterdam. Toen zij werden gevraagd wat er in de laadruimte lag, leken de mannen te schrikken.

Bij het openen van de laadruimte trof de marechaussee vervolgens een grote hoeveelheid plastic zakken aan. Het bleek uiteindelijk te gaan om ongeveer 900 kilo aan gestookt geitenvlees. In de laadruimte was geen koeling aanwezig en de inzittenden hadden ook geen documentatie van het vlees bij zich. Volgens de marechaussee konden zij niet aangeven waar het vlees vandaan kwam en wat de exacte bestemming precies was.

De NVWA heeft de marechaussee vervolgens om ondersteuning gevraagd. De Voedsel- en Warenautoriteit heeft de inzittenden een proces-verbaal gegeven en het vlees in beslag genomen waarna het is vernietigd.

 

Bron: De Gelderlander

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief