Tientallen bekeuringen bij politiecontrole in de ochtendspits: ‘Moet dat nou op dit tijdstip?’

Gepubliceerd op: 22-2-2024

Automobilisten, scooterrijders en andere weggebruikers die zich dinsdagochtend haastten naar het werk, stond in hartje Rotterdam een onaangename verrassing te wachten. Aan het Weena werden ze door de politie en Koninklijke Marechaussee voor een controle naar de kant gehaald.
Veel bestuurders stuurden met hun gezicht op onweer hun auto het trottoir op waar de papieren werden nagekeken en de voertuigen werden gecontroleerd op technische gebreken. En enkeling moest zijn bestelwagen uit om zich - met zijn handen tegen het dak - te laten fouilleren.

In totaal slingerden de agenten 44 mensen op de bon voor verschillende overtredingen. Met de enkele tientallen agenten van het team Verkeer die waren ingezet was er geen ontkomen aan. Door de controle stroopte het verkeer soms behoorlijk op en daar werden automobilisten ook weer niet blij van.

,,Moet dat nou op dit tijdstip?”, roept Schiedammer Jan van Unen uit zijn portierraampje. ,,Het is al een ramp om het centrum binnen te komen en dan gaan ze zoiets doen. Controleren okee. Maar doe dat niet als mensen op tijd op hun werk moeten zijn.” Hetty van der Bergh (47) uit Rotterdam knapt er, naar haar zeggen, ook niet van op. ,,Wat irritant dit. Ik kom te laat op mijn afspraak.”


Bron: AD

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief