Man (27) heeft geen zin in controle en doet bizarre vluchtpoging: ‘Levensgevaarlijk’

Gepubliceerd op: 24-2-2024

Een kapot remlicht, daar wil de Marechaussee een 27-jarige man uit Gelderland voor controleren. Daar heeft de automobilist duidelijk geen behoefte aan. Wat volgt is een achtervolging met een waslijst aan overtredingen, die wordt omschreven als ‘levensgevaarlijk’.
Een patrouille van de Marechaussee ziet de man vannacht rond 3 uur rijden. Zijn auto heeft een kapot remlicht en dus volgt een stopteken. Dit gebeurt op de A12 in de richting van Ede. De man heeft echter andere plannen, zo blijkt.

Hij negeert het stopteken en gaat er met een snelheid van zo’n 200 kilometer per uur vandoor. Op de N781 negeert hij een rood verkeerslicht. Het aankomende verkeer moet volgens een woordvoerder van de Marechaussee hard op de rem trappen om een aanrijding te voorkomen.

Spookrijden
Op de A12 richting Arnhem maakt de man het helemaal bont. Hij stopt zijn voertuig ineens en besluit om te keren. Hij begint vervolgens te spookrijden tot hij een afrit bereikt.

Ondertussen probeert hij te voorkomen dat de Marechaussee hem kan inhalen door slingerend voor hun voertuig te blijven rijden. Op de N781 krijgt de Marechaussee assistentie van de politie in de jacht op de wegpiraat, maar die blijft proberen uit hun handen te blijven.

Over het fietspad
De bestuurder blijft alle rode verkeerslichten negeren. Hij rijdt meerdere keren over het fietspad om de politie te ontwijken. Er worden ook snelle voertuigen van de Landelijke Eenheid van de politie ingezet bij de achtervolging. Ook is er assistentie van een politiehelikopter.

Uiteindelijk kan de 27-jarige automobilist zo’n drie kwartier later in Deventer worden aangehouden. Behalve de waslijst aan overtredingen, zoals gevaarlijk rijgedrag, spookrijden en een veel te hoge snelheid, wordt hij ook verdacht van rijden onder invloed.

 

Bron: De Stentor

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief