Meerdere aanhoudingen bij aanvang Week tegen Ondermijning

Gepubliceerd op: 25-5-2024

Noord- en Oost-Gelderland - Bij een doorzoeking van een bedrijf aan de Duurzaamheidsstraat in Hattemerbroek trof de politie woensdag 22 mei een grote hoeveelheid verdovende middelen aan. Ruim 70 kilo hennep en hasj en 14.000 joints werden in beslag genomen. De totale waarde van deze middelen wordt geschat op zo’n 230.000,- euro. Drie personen werden op heterdaad aangehouden. Het gaat om een 45-jarige man, een 50-jarige vrouw en een 66-jarige man uit Zwolle. De drie zitten niet meer vast, maar blijven wel verdachten in het onderzoek.

Aanhouding
Diezelfde middag hielden de collega’s een 33-jarige man uit Deventer aan in Apeldoorn voor betrokkenheid van de productie van synthetische drugs. De man had nog 4,5 jaar celstraf openstaan. Oplettende collega’s zagen de man en konden hem na een korte achtervolging aanhouden.

Week tegen Ondermijning
Deze week worden er door gemeenten uit de regio Noord- en Oost-Gelderland en door diverse samenwerkingspartners extra aandacht besteed aan ondermijnende criminaliteit. Hierbij zijn onder andere de politie, gemeenten, Nederlandse Arbeidsinspectie, Douane, UVW, Koninklijke Marechaussee en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) betrokken. De week loopt van 21 t/m 27 mei.

(Anoniem) melden loont
De politie kwam op de bewuste locatie in Hattemerbroek uit mede dankzij een anonieme tip. Melden loont. Zie of hoor je onraad? Meld dit dan, ook bij twijfel:

- Bij spoed: bel 112
- Geen spoed, wel politie: bel 0900-8844
- Anoniem melden? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
- Of vul anoniem op www. meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in. 

 


Bron: Politie

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief