Peperkoorn eerste commandant Landelijk Tactisch Commando

Gepubliceerd op: 11-6-2014

Afbeelding verwijderdBrigadegeneraal André Peperkoorn wordt per 1 juli de eerste commandant Landelijk Tactisch Commando van de Koninklijke Marechaussee.  

De Koninklijke Marechaussee transformeert de komende jaren van een gebiedsgebonden organisatie naar een organisatie die informatiegestuurd optreedt. Deze omvorming vindt plaats in de periode 2014-2017 en heeft grote gevolgen voor de interne organisatie en - sturing van de Koninklijke Marechaussee: bewakingsgebieden en districtsstaven verdwijnen en daarvoor in de plaats komt één Landelijk Tactisch Commando (LTC) dat rechtstreeks de teams aanstuurt. 

In 2014 wordt een start gemaakt met het inrichten van het nieuwe Landelijk Tactisch Commando (LTC). Dit LTC gaat de dagelijkse operaties binnen de Koninklijke Marechaussee aansturen en komt uiteindelijk in de plaats van de huidige staven van de districten Landelijke en Buitenlandse Eenheden, Noord-Oost, Zuid, West en Schiphol. Deze districtsstaven worden in de periode 2014–2016 gefaseerd ondergebracht onder het LTC en vanaf 2016 definitief omgevormd tot één landelijke organisatie, aangestuurd door de commandant Landelijk Tactisch Commando.  

Het doel is snellere besluitvorming op tactisch niveau en aansturing van de operatie op basis van verwerkte informatie, zodat de Koninklijke Marechaussee flexibeler kan reageren als het erop aankomt. Ook het huidige Profiling Targeting & Tasking Centre (PTTC) wordt een belangrijk onderdeel van het LTC. 

De nieuwe functie van commandant Landelijk Tactisch Commando wordt per 1 juli toegewezen aan brigadegeneraal André Peperkoorn. Brigadegeneraal Peperkoorn is sinds februari 2012 plaatsvervangend directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Daarvoor was hij onder andere directeur Operaties bij de Koninklijke Marechaussee, commandant van het Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee en commandant van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten. 

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief