Zeven vreemdelingen aangetroffen in vrachtwagen

Gepubliceerd op: 13-3-2015

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag op de A-16, ter hoogte van Hazeldonk, bij een MTV (Mobiel Toezicht Veiligheid) zeven personen aangetroffen in een afgesloten vrachtwagen. 

Afbeelding verwijderd

De Marechaussee hield de MTV controle op de A-16 nabij de Belgische grens. Zij werden op de controleplaats aangesproken door de Poolse chauffeur van een vrachtwagencombinatie. Hij vertelde klopgeluiden te horen uit de laadruimte van zijn vrachtwagen. Bij een controle in de vrachtwagen werd de verzegeling van de oplegger verbroken en bleken er zeven mannen in de laadruimte te zitten. Geen van de gecontroleerde mannen was in het bezit van een reisdocument of identiteitsbewijs. De mannen vertelden dat zij uit Syrie (6) kwamen en uit Egypte (1), waaronder één mogelijk minderjarige van 17 jaar oud. Zij waren volgens eigen zeggen in Calais in de vrachtwagencombinatie gekropen in de veronderstelling dat deze naar Engeland ging.

De Koninklijke Marechaussee doet een onderzoek naar mogelijke mensensmokkel. De aangetroffen vreemdelingen zijn opgehouden voor de Vreemdelingenwet.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief