Verdachte van inbraken op marineschip opgepakt

Gepubliceerd op: 29-3-2015

De Koninklijke Marechaussee heeft een 33-jarige man uit Vlissingen aangehouden. De man wordt verdacht van het openbreken van een groot aantal kasten in de hutten van marineschip Zr. Ms. "Zeeland”.

Afbeelding verwijderdHet schip ging eind mei 2014 voor onderhoud naar een bedrijf in Vlissingen. Bij terugkomst van de bemanning op 23 juni 2014 werd ontdekt dat ruim 400 kasten in de hutten van het schip waren opengebroken. De buit bestond uit ongeveer 2600 euro in diverse valuta en persoonlijke bezittingen van de bemanningsleden.

Door de Marechaussee werd, onder leiding van het openbaar ministerie Oost-Nederland, een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de vermoedelijke dader. Hij liep tegen de lamp toen hij buitenlands geld inwisselde. De hoogte van de transacties kwam overeen met het gestolen geld. De verdachte, werkzaam op de werf in Vlissingen, heeft inmiddels bekend. Bij een onderzoek in zijn woning zijn diverse goederen, afkomstig van diefstal, aangetroffen.

De man is na verhoor in vrijheid gesteld en zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief