Support moet ontzorgen

Gepubliceerd op: 28-4-2015

Door informatiegestuurd op te treden wil de Koninklijke Marechaussee voortaan daar zijn waar het er toe doet, daar waar het werk is. Maar een operatie plannen op basis van informatie is zinloos als de middelen om het werk uit te voeren ontbreken. Een werkgroep is bezig de ondersteunende disciplines in kaart te brengen en klaar te maken voor de toekomst. 

Afbeelding verwijderdWelke eenheden vallen er allemaal onder Support?
"Support is één van de vier puzzelstukjes waaruit het Landelijk Tactisch Commando (LTC) is opgebouwd. In tegenstelling tot Inlichtingen, Plannen en Operaties bestaat Support uit meerdere processen. Support is een breed begrip. De disciplines leveren ondersteuning aan de operatie in de breedste zin van het woord. Neem bijvoorbeeld voertuigen, legering, wapens, opleidingen en communicatiemiddelen. We hebben de werkgroep Support onderverdeeld in zeven disciplines. Allen hebben ze in een bepaalde vorm nu een plekje binnen de huidige opbouw van een district en brigade."

Wat houdt de komst van het LTC in voor Support?
"Een district of brigade regelde alle ondersteunende zaken zelf en hanteerde een eigen werkwijze. Ze had alles in huis om een operatie op te tuigen. De ondersteuning was vaak gebonden aan een regio. De koers van de Marechaussee is gewijzigd van gebiedsgebonden naar landelijk optreden op basis van informatie. En de districten zijn verdwenen als organisatielaag. Dat betekent uiteraard wat voor Support. De ondersteunende disciplines blijven, maar je moet wel de ondersteuning leveren daar waar het nodig is, zodat het de operationele collega's tijdens het werk aan niets ontbreekt. Support leveren daar waar het er toe doet.

Lees verder... 

Bron : KMarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief