Gouden nestel om nieuwe schouder

Gepubliceerd op: 1-5-2015

Een doorzetter, iemand met overzicht en die ook heel betrokken is. De functie van wapenadjudant is niet voor iedereen weggelegd. De afgelopen 5 jaar was adjudant Ed Schuur de spreekbuis voor onderofficieren van de KMar. Vandaag, 1 mei, werd zijn goudkleurige nestel overgedragen aan adjudant Bert van Holst. Schuur kijkt terug en Van Holst blikt vooruit.

Afbeelding verwijderd

Over de functieoverdracht
Bert van Holst: "Een paar jaar geleden riep ik al dat ik graag wapenadjudant wilde worden. En hier zit ik dan. Vanaf 1 mei ben ik er van, ben ik de nieuwe wapenadjudant. Spannend natuurlijk, want het wordt een nieuwe ervaring. Maar ik heb er ontzettend veel zin in."

Ed Schuur: "Voor mij is dit een definitieve afsluiting van een eervolle én leerzame periode. Een moment dat mij zeker zal raken. Niets is mooier dan je organisatie en collega's te mogen dienen. Nu is het is tijd voor nieuwe inzichten en een opvolger. Ik verheug mij op mijn volgende functie."

Over doelen
Bert: "Ook ik zal er alles aan doen om het welzijn van de onderofficieren te waarborgen. Het is de taak van de wapenadjudant om eerlijk te zijn over wat er speelt. Zeggen waar het op staat. Niks politiek correct. Als ogen en oren van commandant Koninklijke Marechaussee is dit een vereiste. Gewoon dingen benoemen zoals ze zijn en respect voor het beroep en de medewerker centraal stellen."

Ed: "Als ik kijk vanuit mijn 'blauwe' hart ben ik trots op de verbeterstappen die wij als KMar maken richting een innovatieve en kwalitatieve organisatie. We veranderen van gebiedsgebonden naar informatiegestuurd optreden. Een noodzakelijke maar ook intensieve verandering. In relatief korte tijd zijn tastbare bewegingen in gang gezet en de hierbij getoonde loyaliteit van het personeel is lovenswaardig. Dat is iets waar ik heel tevreden op terugkijk.”

De Stichting Marechaussee Contact werd vertegenwoordigd door bestuurslid Frans Meijer.

Bron : KMarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief