41 verdachten mensensmokkel opgepakt

Gepubliceerd op: 9-11-2015

 De marechaussee heeft sinds het opschroeven van mobiele controles half september 41 verdachten van mensensmokkel opgepakt.

Dat zegt staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie), die maandag op werkbezoek was bij een mobiele controle van de marechaussee op de grensovergang Hazeldonk tussen België en Nederland.

Het gaat om zo'n zeven aanhoudingen per week, een verdubbeling sinds de intensivering van de controles. De verdubbeling van de vangst tot nu toe is volgens Dijkhoff belangrijk: ''We moeten mensensmokkelaars zo hard mogelijk aanpakken."

De extra controles zijn nodig om een beter inzicht te krijgen in de mensensmokkel in Nederland. Daarmee kan deze ''ernstige'' vorm van criminaliteit beter bestreden worden, kondigde de marechaussee eerder aan.

De extra inspanningen zijn een direct gevolg van de verhoogde instroom van vreemdelingen in Nederland. De marechaussee controleert sinds 17 september extra steekproefsgewijs op de weg, op vliegvelden, internationale treinen en op het water.

Bron: NU.nl, NOS, diverse media

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief