Ministers op kerstvisite bij militairen in Mali

Gepubliceerd op: 23-12-2015

De ministers Hennis van Defensie en Dijsselbloem van Financiën hebben een kerstbezoek gebracht aan de Nederlandse militairen in Mali. Ze bezochten kamp Castor in Gao en het Nederlands-Zweedse kamp in de hoofdstad Bamako. Het bezoek was uit veiligheidsoverwegingen niet aangekondigd en is inmiddels achter de rug.

Afbeelding verwijderdHennis en Dijsselbloem werden vergezeld door Commandant der Strijdkrachten Middendorp. Hennis prees de inzet en de waarde van de Nederlanders, die voor de VN-missie Minusma inlichtingen verzamelen en verkenningen doen. Volgens de minister vergroten de nederlandse inlichtingeAfbeelding verwijderdn de effectiviteit van de hele missie.

De bewindslieden stonden ook stil bij de naderende feestdagen. "Het gemis van thuis klinkt dan meer door", zei Hennis tegen de NOS. Dijsselbloem zegt dat hij het indrukwekkend vond om met eigen ogen te zien hoe de Nederlanders in Mali werken. "Bijzonder en mooi om gezien te hebben."

Hennis en Dijsselbloem hadden in Bamako ook politiek overleg met de Malinese minister van Defensie en de plaatsvervangende VN-gezant voor Mali, Koen Davidse.

Bron : nos.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief