Eerste legeringshotel kazerne Breda opgeleverd

Gepubliceerd op: 6-1-2016

Op de Trip van Zoudtlandtkazerne in Breda is het eerste van drie legeringshotels opgeleverd. In het gebouw worden studenten en docenten van het Instituut Defensie Leergangen gehuisvest. De nieuwbouw staat op een locatie die prominent in het zicht van twee hoofdstraten ligt.

Afbeelding verwijderdVanuit de concept-structuurvisie van de gemeente Breda was hier een hoogteaccent gewenst. Burobeb ontwierp een toren met een vorm en uitstraling die met Defensie geassocieerd kunnen worden. Tot de inspiratiebronnen voor de vorm behoren schepen en pantservoertuigen, terwijl de camouflagekleuren weinig te raden over laten wat betreft de gebruikers van het pand.

De geknikte gevel kent een continue materiaalafwerking van zink en is voorzien van verspringende grote en kleine ramen. Het Instituut Defensie Leergangen heeft als primaire taak loopbaanopleidingen voor militairen en gelijkgestelde burgers te ontwikkelen en uit te voeren. Docenten en studenten worden tijdens de duur van de opleiding gehuisvest in de legeringshotels.

Het eerste opgeleverde hotel omvat 148 legeringskamers.

Lees verder...

Bron : architectenweb.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief