Marechaussee treft 2000 liter rode diesel aan in bestelbus

Gepubliceerd op: 7-1-2016

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagmiddag 5 januari tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid bij Nispen, nabij Roosendaal, een bestuurder van een bestelbus gecontroleerd. In de bestelbus werd een grote hoeveelheid rode diesel aangetroffen in de laadruimte.

Afbeelding verwijderdMarechaussees zagen de bestelbus rijden op de N262 bij Nispen en besloten de bestuurder te controleren. Tijdens de controle bleek de 70 jarige man onrechtmatig gebruik te maken van handelaars kentekenplaten. De Marechaussee heeft hier proces verbaal van opgemaakt.

In de bestelbus troffen de Marechaussees een grote hoeveelheid rode diesel aan waarop zij besloten de Douane ter plaatse te laten komen. Hiervoor wordt proces verbaal opgemaakt en krijgt de man een naheffing voor de accijns.

Omdat de bestuurder aan geen enkele voorwaarde voor het vervoer van gevaarlijke stoffen voldeed heeft de Marechaussee de Inspectie Leefomgeving en Transport ter plaatse gevraagd die ook hiervoor proces verbaal zullen opmaken.

Bron: KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief