Defensie-onderscheiding voor omroepbaas Jan Slagter

Gepubliceerd op: 10-2-2016

Omroep Max-directeur Jan Slagter heeft vandaag in Den Haag het Ereteken voor Verdienste in goud ontvangen. Hij kreeg de hoge Defensieonderscheiding voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid bij de Nederlandse krijgsmacht. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert speldde hem het eremetaal op.

Afbeelding verwijderdSlagter is geestelijk vader van Missie Max. In dit groetenprogramma dat inmiddels al 8 edities kent, worden uitgezonden militairen én hun thuisfront in het zonnetje gezet. Omroep Max zendt het programma jaarlijks tijdens de kerstdagen uit.

Emotionele snaar

Hennis: “Mensen vergeten volgens u vaak dat er bij iedere uitzonden militair familie en vrienden zijn die achterblijven. Daarom vond u het zo belangrijk dat dit programma er kwam. U voegde de daad bij het woord door een fantastische dag voor het thuisfront te organiseren en er prachtige televisie van te maken.”

Volgens de minister waarderen militairen en hun dierbaren Missie Max enorm. “Door uw attente en innemende manier van optreden weet u de juiste emotionele snaar te raken bij onze militairen”, aldus Hennis. Zelf zei Slagter ooit over Missie Max dat het ‘een beetje ons publieke cadeau is aan de militairen en hun families en vrienden’.

Verrassing

Jan Slagter was voor een vergadering op het Haagse departement, toen de minister ‘inbrak’ om hem te verrassen.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief