Roemenen aangehouden voor gestolen documenten

Gepubliceerd op: 10-2-2016

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag 10 februari tijdens een intensieve controle Mobiel Toezicht Veiligheid op de A12 bij Zevenaar twee Roemenen aangehouden voor witwassen en heling van gestolen documenten.

Afbeelding verwijderdMotorrijders van de Marechaussee selecteerden de auto van de Roemenen voor een controle. Hierbij werd een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen en gestolen documenten. De mannen van 30 en 38 jaar zijn aangehouden en voor onderzoek over gebracht naar de brigade van de Koninklijke Marechaussee. Hun auto is inbeslag genomen en afgesleept. 

Tijdens de controle heeft de marechaussee ook nog een proces verbaal opgemaakt omdat een Duitse man in het bezit was van een ploertendoder. 

Een Poolse man bleek tijdens de controle nog een boete open te hebben staan van 1120 euro. Omdat hij deze niet kon betalen is hij ingesloten.

De Marechaussee voert het Mobiel Toezicht Veiligheid uit om illegale migratie en de daarmee gepaard gaande grensoverschrijdende criminaliteit, zoals mensensmokkel en fraude met documenten, tegen te gaan.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief