Mensensmokkelaar aangehouden tijdens MTV

Gepubliceerd op: 13-2-2016

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdag 11 februari tijdens een intensieve controle Mobiel Toezicht Veiligheid een 23-jarige Belg aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Afbeelding verwijderdMotorrijders selecteerden zijn voertuig bij grensovergang A2, nabij Eijsden. De 31-jarige Albanese bijrijder bleek valse Italiaanse identiteitspapieren te hebben. De man is aangehouden voor ID-fraude. De 23-jarige bestuurder is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Beiden zijn voor verder onderzoek overgebracht naar de brigade Limburg-Zuid.

Daarnaast werd een man aangetroffen die in België een asielprocedure heeft lopen en het land niet uit mocht. Hij heeft een bevel 'terugkeer EU-lidstaat' gekregen. De Marechaussee heeft zijn voertuig begeleid terug naar België. Ook werd een persoon staande gehouden die nog DNA moest afstaan.

Tot slot leverde de controle diverse processen-verbaal op, waaronder twee op grond van de Wet wapens en munitie (een mes en een honkbalknuppel), het rijden met verkeerde kentekenplaten en het negeren van het rode kruis boven de weg.

Bij deze MTV werd gebruik gemaakt van snelheidsbeperkende maatregelen, zo werd het verkeer over één rijstrook geleid en de maximale snelheid verlaagd. Dankzij deze maatregelen hebben Marechaussees meer tijd om voertuigen te selecteren. Militairen van de landmacht ondersteunden de controle met zoek-capaciteit.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief