Meerdere aanhoudingen tijdens MTV

Gepubliceerd op: 16-2-2016

Tijdens grote controles Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) heeft de Koninklijke Marechaussee dit weekend diverse zaken aangetroffen. Zo werden nabij het AZC Ter Apel twee aanhoudingen verricht op verdenking van mensensmokkel. Aan de grens bij Venlo werd een Kosovaar aangehouden die illegaal in België was.

In het voertuig vlakbij het aanmeldcentrum in Ter Apel trof de Marechaussee een vrouw van Iraanse nationaliteit. Zij gaf aan asiel te willen in Nederland. Verder verklaarde zij dat twee mannelijke bestuurders haar vanaf treinstation Emmen een lift hadden gegeven. De mannen zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel en zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Illegaal

Afbeelding verwijderdBij de grensovergang A76 ter hoogte van Heerlen werd een 45-jarige Kosovaarse man aangehouden. Hij kon zijn paspoort overleggen, maar zonder geldig visa of verblijfsvergunning. De Kosovaar gaf aan in België te wonen. Uit onderzoek bleek echter dat de man geen rechtmatig verblijf meer in België had. Hij is daarom in vreemdelingenbewaring gesteld.

Diefstal

Tijdens een grote actie op A67 (Venlo) overhandigde een 32-jarige Roemeense man een valse identiteitskaart. Daarnaast werd één persoon van Bulgaarse nationaliteit aangehouden, omdat zij voor diefstal werd gezocht. De 33-jarige vrouw is overgedragen aan politie. Een inzittende van een taxi stond gesignaleerd, omdat hij nog een boete moest betalen. Hij kon het bedrag van 3508,65 euro met behulp van vrienden contant betalen en mocht zijn weg vervolgen.

Eveneens op de A67 werd een bestelauto gecontroleerd. Een 42-jarige bijrijder overhandigde een Pools identiteitsbewijs. Uit onderzoek bleek dat het om een dusdanig goede vervalsing ging dat het document nauwelijks van echt te onderscheiden was. De Marechaussee heeft echter speciaal opgeleide experts in dienst die nauwgezet onderzoek doen naar documentenfraude. Bovendien werd duidelijk dat de man ongewenst vreemdeling is.

Bij alle controles waren snelheidsbeperkende maatregelen van kracht, zoals afsluiting van één rijbaan. De motorrijders hebben zo beter zicht op de voertuigen, wat leidt tot een betere selectie.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief