Tweede Border Security Team naar Griekenland

Gepubliceerd op: 1-4-2016

Het tweede Border Security Team (BST-II) is vanaf Eindhoven Airport vertrokken richting het Griekse eiland Lesbos. Net als op het iets zuidelijker gelegen eiland Chios, waar het eerste BST is gevestigd, gaat BST-II op Lesbos de Grieken ondersteunen bij het inrichten van een EU-hotspot om migranten te screenen, identificeren en registreren.

Afbeelding verwijderd

Frontex en het EU-ondersteuningsbureau voor asielzaken (EASO) hebben lidstaten gevraagd om extra personeel en materieel te leveren. Dit vanwege de sterke toename van het aantal asielaanvragen in Europa. In samenhang met het afsluiten van de Westelijke Balkanroute en het akkoord tussen Turkije en de Europese Unie, moet Griekenland worden ondersteund om de praktische consequenties hiervan te kunnen dragen. Het kabinet draagt met BST-II bij aan noodzakelijke maatregelen om de asielinstroom beheersbaar te houden.

BST-II bestaat uit ongeveer 55 personen van de Koninklijke Marechaussee, Landmacht, Nationale Politie en het ministerie van Veiligheid en Justitie (IND, COA, DT&V en DJI). Commandant van BST-II is KMar-kapitein Jantienus Oortwijn.

lees verder...

Bron : kmarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief