Vriendendag Stichting Vrienden van het museum KMar

Gepubliceerd op: 9-4-2016

Tweemaal per jaar geeft de Stichting Vrienden van het museum der Koninklijke Marechaussee een brochure uit waarin een deel van de geschiedenis van de KMar wordt uitgediept. 

Afbeelding verwijderdOp 7 april jl. waren ongeveer 70 personen aanwezig bij de uitreiking van de door dr. J.P.E.G. (Jos) Smeets geschreven brochure 47, met als titel ‘België, Limburg en de Koninklijke Marechaussee (1814 – 1848)’.

De deelnemers werden in de Dependance verwelkomd door de museumdirecteur, kolonel b.d. Roland van der Heijden. Hij schetste de laatste ontwikkelingen in en rond het museum. Dit jaar bestaat het museum 80 jaar, op 17 en 18 september zal die verjaardag worden gevierd met onder andere een uitgebreide materieelshow in de tuin van het museum. Recent zijn ook de contacten met de plaatselijke ondernemers en met de Stichting Erfgoed Gelderland aangehaald. Samen met deze stichting zullen scholen meer intensief worden benaderd. Na de inleiding van de directeur nam kolonel b.d. mr Wiete Hopperus Buma als voorzitter van de Stichting Vrienden van het museum het woord. Hij gaf ondermeer aan dat dit jaar de Vriendendag in oktober in Hoek van Holland zal worden gehouden.

Daarna ging de hoofdredacteur kapitein ter zee b.d. Donald Weekenstroo in op de totstandkoming van de brochure. Hij bedankte de schrijver en de maker van de voorplaat, de heer Frans Ouwerkerk. De bijeenkomst werd besloten met een aperitief en lunch. 

Bij vertrek kregen de aanwezigen een exemplaar van de brochure en de nieuwe folder van de Stichting Vrienden van het museum. De folder kunt u downloaden door op deze link te klikken. De brochure kost € 1,-- en kunt u via het museum bestellen.

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief