VN-missie Mali hecht belang aan Nederlandse bijdrage

Gepubliceerd op: 17-4-2016

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft donderdag in Mali een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van de VN-vredesmissie. Waarnemend hoofd van MINUSMA, Koen Davidse, en de force commander Michael Lollesgaard, benadrukten in een gesprek met Koenders het belang van de hoogwaardige Nederlandse bijdrage aan de missie met inlichtingen, helikopters en speciale eenheden. 

Afbeelding verwijderdKoenders gaf aan dat het kabinet de mogelijkheden onderzoekt voor een eventuele verlenging van de bijdrage aan MINUSMA. Hierbij wordt ook rekening gehouden met het Franse EU-hulpverzoek aan Nederland om langer in de Sahel-regio aanwezig te blijven.

Nederland levert sinds april 2014 een bijdrage aan MINUSMA en helpt op die manier mee aan veiligheid en stabiliteit in Mali. Koenders: ‘Blijven bijdragen aan stabiliteit in Mali en daarmee in de regio is niet alleen in het belang van de Malinezen, maar ook voor het aanpakken van migratiestromen via Libië naar Europa. Toenemende migratie via Mali en Ivoorkust moet worden aangepakt. Instabiliteit in regio’s nabij Europa heeft ook directe gevolgen voor onze eigen veiligheid en economische belangen.’

lees verder... 

Bron : rijksoverheid.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief