Voertuig ramt motorrijder Marechaussee tijdens achtervolging

Gepubliceerd op: 18-4-2016

Twee mannen van 25 en 37 jaar zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden toen ze wilden ontsnappen aan een controle Mobiel Toezicht Veiligheid bij Hazeldonk. 

Tijdens de achtervolging op de A16 probeerden zij twee motorrijders van de Marechaussee doelbewust van de weg te drukken. Het tweetal wordt verdacht van poging tot doodslag, zware mishandeling en witwassen.

Afbeelding verwijderdMarechaussees wilden omstreeks 01.45 uur het voertuig, voorzien van Frans kenteken, staande houden. De bestuurder negeerde echter het stopteken. Toen de motorrijder de achtervolging inzette, ging het voertuig er met hoge snelheid vandoor. Hierbij boden een tweede motorrijder en een personenauto van de KMar hulp. Tijdens de achtervolging voegde zich plotseling een ander voertuig achter de motorrijders, die met volle snelheid de marechaussees de vangrail in wilde drukken.

Toen deze actie zinloos leek, nam het eerste voertuig bij Lage Zwaluwe ineens de afslag. Waarschijnlijk met de intentie de motorrijders ten val te brengen. Een van de motorrijders werd daarbij geraakt, maar kon ternauwernood zijn evenwicht bewaren. Door de hoge snelheid vloog de auto uit de bocht en belandde tegen een lantarenpaal. De 25-jarige bestuurder staakte zijn verzet, maar de bijrijder vluchtte richting een bosperceel. 

Marechaussees, inmiddels bijgestaan door de Landelijke Eenheid van de politie, konden hem niet veel later alsnog aanhouden. Op de plek waar de man zich schuilhield, werd ook een tas met grote sommen contant geld gevonden.

Het tweede voertuig wist te ontkomen, maar is inmiddels teruggevonden. Naar deze inzittenden wordt nog gezocht. De mannen zijn in verzekering gesteld. De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief