Koning bezoekt Hoog Risico Beveiligings-eskadron

Gepubliceerd op: 23-6-2016

Zijne Majesteit de Koning heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan het Hoog Risico Beveiligingseskadron (HRB) in Den Haag en Amsterdam.

Afbeelding verwijderd

De Koning kreeg onder andere toelichting op de onzichtbare beveiligingsmaatregelen en dynamische beveiligingspatrouilles. Daarnaast woonde hij enkele onderdelen en demonstraties bij van de HRB-opleiding en sprak hij aansluitend met opleiders en cursisten over de opleiding en hun ervaringen.

Amsterdam
Het werkbezoek werd afgesloten bij de Joodse Scholengemeenschap Maimonides in Amsterdam, die wordt beveiligd door het HRB in samenwerking met de Nationale Politie en Stichting Leven en Welzijn. De Koning sprak met hen en vertegenwoordigers van de school over de perceptie van veiligheid rondom de school en de rol van het Hoog Risico Beveiligingseskadron.

Vanwege de gebeurtenissen in Parijs, Verviers en Kopenhagen en de langdurige jihadistische dreiging, nam het kabinet begin 2015 extra maatregelen om de veiligheidsketen in Nederland te versterken. Voor de Koninklijke Marechaussee betekende dit onder andere dat er 6 extra pelotons voor Bewaken & Beveiligen werden opgericht. De pelotons hebben als taak het bewaken en beveiligen van objecten met een hoog risicoprofiel en worden gekenmerkt door hun dynamische inzet en een robuuste uitstraling.

Bron : KMMar /foto's: Eva Klijn/MCD

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief