Naamgever Madurodam krijgt postuum versierselen MWO

Gepubliceerd op: 18-7-2016

George Maduro Alvarez Correa ontving vanmiddag het tastbare militaire Willems-Orde kruis uit handen van majoor Marco Kroon. Maduro Alvarez Correa is de volle neef van Ridder MWO reserve 2e luitenant George Maduro, die op 9 mei 1946 de Militaire Willems-Orde postuum kreeg.

Afbeelding verwijderdDe uitreiking vond plaats in Madurodam, dat de ouders van George Maduro ter nagedachtenis aan hun zoon hebben opgericht als oorlogsmonument. Omdat het om een postume toekenning ging, is het bijbehorende MWO-kruis nooit uitgereikt aan de familie.

Biografie
Maduro kreeg de onderscheiding voor zijn rol bij de herovering van Villa Dorrepaal op de Duitsers in de Meidagen van 1940. Daardoor konden Nederlandse troepen vliegveld Ypenburg terug veroveren op de Duitse parachutisten. Maduro overleed op 9 februari 1945 in Dachau.

De Militaire Willems-Orde is vanaf vandaag tentoongesteld in een nieuw theater in Madurodam waar het levensverhaal van George Maduro wordt verteld. Aan het eind van de middag signeerde Kathleen Brandt-Carey haar biografie over George Maduro: 'Ridder zonder vrees of blaam. Het leven van George Maduro 1916 – 1945.'

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief