47.000 Vierdaagse-lopers trotseren hitte in jubileumeditie

Gepubliceerd op: 19-7-2016

In Nijmegen is voor de honderdste keer de Vierdaagse van start gegaan. Aan deze editie doen ruim 47.000 wandelaars mee. Het startschot is om 04.00 uur gegeven op De Wedren. De eerste dag is de 'Dag van Elst'. 

Afbeelding verwijderdVoor de jubileumeditie is een extra afstand ingesteld, 55 kilometer. Daarvoor zijn ruim 5000 inschrijvingen. Er zijn 700 vrijwilligers van het Rode Kruis in touw om blaren te verzorgen en andere ongemakken te verhelpen.

Waarschuwingen
Ook moeten de lopers rekening houden met de hitte vandaag. Meteorologen waarschuwen voor verbranding, warmte-uitslag en zonnesteken. Ze raden de lopers aan zich goed in te smeren, veel water te drinken, voldoende kleding en een hoofddeksel te dragen en geregeld schaduw te zoeken.

Tevens waarschuwen de meteorologen voor asfaltbrand. Asfaltbrand ontstaat als het oppervlak waar je overheen loopt extreem opwarmt, waardoor de huid verbrandt. Er wordt aangeraden om niet met blote benen te lopen, geregeld de schaduw op te zoeken en daar waar het kan het asfalt te mijden. Zonnebrandcrème smeren werkt niet, alleen koelen en beschermen van tegen de hitte van het asfalt is effectief. 

lees verder...  

Bron : nos.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief