Marechaussee houdt mensensmokkelaars aan

Gepubliceerd op: 28-7-2016

De afgelopen 24 uur heeft de Koninklijke Marechaussee meerdere aanhoudingen verricht tijdens controles Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) op de A16 en A76. Het betrof gevallen van mensensmokkel.

Afbeelding verwijderdBij grensovergang Hazeldonk op de A16 controleerden Marechaussees dinsdagmiddag een voertuig met Belgisch kenteken. De 24-jarige bestuurder overhandigde een geldige Belgische verblijfsvergunning. De bijrijder gaf aan uit Algerije te komen, maar kon zich niet legitimeren. Hierop is de bestuurder aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

ID-fraude
Op de A76 bij Heerlen hield een motorrijder een Duits voertuig met vijf inzittenden staande voor controle. De 60-jarige bestuurder van Angolese afkomst overhandigde een geldig Duits vreemdelingenpaspoort. Zijn 39-jarige Angolese bijrijder toonde een Frans vreemdelingendocument. Dit bleek na onderzoek een vervalst document te zijn. Een andere inzittende, een Congolese vrouw, bleek nog in de asielprocedure te zitten in België en mocht het land niet verlaten. Ook een Tunesische passagier beschikte niet over een rechtmatig verblijf in Nederland. De 60-jarige bestuurder is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De man is inmiddels met een dagvaarding vrij gelaten en moet zich later voor de rechter verantwoorden.

 

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief