Weekoverzicht Defensie

Gepubliceerd op: 10-8-2016

Afbeelding verwijderdEen Nederlandse Chinook-transporthelikopter heeft in Mali 4 Tsjadische militairen naar een hospitaal gebracht. Ze raakten gewond nadat ze op een mijn reden. Daarbij kwam ook 1 Tsjadische collega om het leven. 

Border Security Team (BST)
Het FRISC-detachement (snelle vaartuigen) van het BST in Griekenland ondersteunde schepen bij het onderscheppen van migranten. In samenwerking met de lokale kustwacht waren dat er eerst 54, daarna ondersteunden zij een NAVO-schip bij het onderscheppen van 53 migranten. Ook hielpen Nederlandse militairen een niet-gouvernementele organisatie die op zee een rubberboot met 65 migranten achter zich aan sleepte.

Afbeelding verwijderdOp de Griekse eilanden Chios en Lesbos werkt het Border Security Team. Het bestaat uit medewerkers van marechaussee, landmacht, marine, Nationale Politie en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Ze screenen, identificeren en registreren migranten. Het team werkt onder de vlag van Frontex. Dat is het EU-agentschap dat de operationele samenwerking aan de buitengrenzen van de Europese Unie beheert.

lees meer in een overzicht van Defensieoperaties in de week van 1 tot 8 augustus.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief