Facelift voor vliegbasis Eindhoven

Gepubliceerd op: 21-8-2016

Het was stil boven Eindhoven. 17 dagen lang. Van 30 mei tot 16 juni was de start- en landingsbaan dicht voor een grootschalige facelift. 

Afbeelding verwijderdDe Gulfstream, C-130’s en KDC-10’en moesten uitwijken naar nabijgelegen velden. Een logistieke puzzel, zeker voor het KDC-10 smaldeel dat vanaf Luxemburg opereerde. Drie betrokkenen aan het woord over ‘operatie renovatie’.

“Drie weken fulltime opereren vanaf een civiel veld. Een vliegveld waar we ook zwaarbeladen konden vertrekken, niet te ver van Eindhoven. Keulen en Bonn hadden te weinig plaats. Vanaf Melsbroek (Brussel –IK) konden beide KDC-10’s ook niet rond de klok opereren. Luxemburg was op papier al uitwijkhaven voor tankvliegtuigen, dus dit gaf ons een mooie testcase.

Aanvankelijk gingen ze uit van 1 of 2 missies. Toen we voor 2 à 3 weken wilden overkomen, moesten ze op Luxemburg wel even slikken. Logistiek, transport, huisvesting, financiën, communicatie en de afhandeling van vracht en passagiers: elk aspect moet je dan goed organiseren. 

Lees hier het volledige bericht

Bron : defensie.nl

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief