Hennis bij grensbewaking Schiphol

Gepubliceerd op: 29-8-2016

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert bracht vandaag een werkbezoek aan de Koninklijke Marechaussee op Schiphol en nam daar onder andere plaats in de paspoortbalie op Schiphol om samen met een marechaussee paspoorten te controleren.

Ook keek de minister mee bij een van de controleposten op de toegangswegen naar Schiphol. Verder werd de minister door Commandant Koninklijke Marechaussee en Commandant Landelijk Tactisch Commando (C-LTC) bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rond het LTC en Informatie Gestuurd Optreden (IGO), hostmanship en de innovaties die de komende jaren gaan plaatsvinden bij de KMar.

Afbeelding verwijderd

Tot slot bezocht de minister de brigade Vreemdelingenzaken. De uitvoering van de Vreemdelingenwet is een intensief en gecompliceerd proces dat op een zo goed mogelijke manier moet worden uitgevoerd. De minister werd bijgepraat over de taken van deze brigade zoals het begeleiden bij uitzettingen, de behandeling van asielaanvragen en de bestrijding van mensensmokkel en mensenhandel op de luchthaven.

Hennis: “Onze grenzen, en daarmee onze veiligheid, staan deze dagen volop in de belangstelling. Ik heb vandaag veel medewerkers kunnen spreken en gezien hoe gedreven en gemotiveerd ze zijn. Dit alles speelt zich af binnen een zeer divers werkveld. De Koninklijke Marechaussee levert een onmisbare bijdrage aan onze nationale veiligheid”.

Bron : defensie.nl   

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief