Innovatie in simulatie

Gepubliceerd op: 3-9-2016

De Formule 1 op het water. Zo omschrijven experts kleine, snelle vaartuigen zoals de FRISC (Fast Raiding Interception and Special Forces Craft) die in gebruik is bij marine, mariniers, commando's en marechaussee. 

Afbeelding verwijderdMaar Formule 1 betekent ook: topsport. Heftige trillingen en schokken door de klappen op het water zijn zeer belastend voor mens en materieel. De Fast Small Ship Simulator (FSSS)-in-ontwikkeling brengt daarin verlichting.

“Dit project is een samenwerkingsverband tussen DMO, het Maritime Research Institute Netherlands (Marin) als kennisinstituut en de leveranciers Cruden en Tree C Technology”, vertelt ir. Karin van Bodegraven. Ze begeleidt als innovatiemanager KIXS namens DMO dit innovatieve en daarmee zeer uitdagende Codemo-project. “We zijn vorig jaar maart gestart met de ontwikkeling van dit prototype. Het project heeft een looptijd van 2 jaar, dus zijn we zowat halverwege. Momenteel zitten we in de integratiefase, waarin verschillende componenten bij elkaar komen. De motion base, het visualisatiesysteem en de basissimulatiesoftware van Marin zijn inmiddels geïntegreerd."

lees verder... 

Bron : werkenbijdefensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief