GPT politieteam vindt drugs en stroomstootwapen

Gepubliceerd op: 23-9-2016

Het grensoverschrijdend politieteam (GPT) heeft woensdag 21 september een 25-jarige Nederlander aangehouden. In zijn auto werden hard- en softdrugs aangetroffen. Ook was de man in het bezit van een stroomstootwapen.

Afbeelding verwijderdDe auto werd in het grensgebied bij Aalten staande gehouden voor controle. Bij het doorzoeken van het voertuig stuitten leden van het GPT op een hoeveelheid speed en crack. Het betrof meer dan de gebruikershoeveelheid. In een plastic tas achter de bestuurdersstoel werd een stroomstootwapen gevonden. In een andere tas zat een weegschaaltje, wat kan wijzen op een mogelijke drugsdealer. De man wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en de wet Wapens en Munitie. Hij is voor onderzoek overgedragen aan de politie Oost-Nederland.

Samenwerking
Het grensoverschrijdend politieteam (GPT) is een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee Brigade Oostgrens-Midden, de Bundespolizei Kleve en de Nationale Politie. Het team voert in het grensgebied Nederlands-Duitse surveillances uit om grensoverschrijdenden delicten, zoals mensensmokkel, voertuigcriminaliteit en drugssmokkel, effectief te bestrijden.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief