Museumdagen 2016

Gepubliceerd op: 25-9-2016

Onder een stralende zon werd heden om 12.00 uur ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van het museum met toespraken van de directeur van het museum, de burgemeester van Buren, de voorzitter van het curatorium van de Stichting Weeshuis en de directeur van de Koninklijke Stichting Defensiemusea het evenement marechausseemuseumdagen geopend.

Afbeelding verwijderd

Naast een gereduceerd toegangstarief voor een bezoek aan het museum kunnen de bezoekers ook kennis nemen van de huidige KMar. Zo kan men onder andere in een YPR 765 pantserwagen plaatsnemen, worden diverse al dan niet gepantserde voertuigen getoond, zijn ruiters en speurhonden aanwezig, an men kennis nemen van documentenfraude, de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten en de dienst van de KMar bij Frontex in Griekenland. 

Afbeelding verwijderd

Re-enacters van het Historisch Depôt Kmar en de Groep Voormalig Dienstplichtig Marechaussees leverden een extra bijdrage aan de algehele sfeer.

Vandaag is de tweede en laatste dag van dit evenement. Zie voor meer informatie de website van het museum en de eerder op deze site geplaatste berichten.

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief