Auto voert blauw zwaailicht onbevoegd

Gepubliceerd op: 28-10-2016

Het grensoverschrijdend politieteam (GPT) heeft woensdagmiddag 25 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige Belgische man. De man voerde op zijn exclusieve auto onbevoegd een blauw zwaailicht en vertoonde gevaarlijk rijgedrag.

GPT aanh.ivm voeren blauw zw. lichtHet rijgedrag trok de aandacht van surveilleerde leden van het GPT. Op de A12 bij Duiven zagen zij een zeer exclusieve auto met Duits kenteken over de vluchtstrook rijden en de file inhalen. Hierbij voerde de auto achter de voorruit optische signalen. Op het laatste moment voegde de bestuurder in en sneed daarbij gevaarlijk zijn medeweggebruikers. 

Toen het GPT de auto een volgteken gaf, werd er iets blauws uit het raam gegooid. De man kon tijdens de controle direct zijn rijbewijs inleveren. Het zwaailicht werd niet veel later in de berm gevonden door een andere politie-eenheid. Tegen de Belg is een proces-verbaal opgemaakt.

Samenwerking
Het grensoverschrijdend politieteam Elten is een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee Brigade Oostgrens-Midden, de Bundespolizei Kleve en de Nationale Politie.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief