Weekoverzicht Defensieoperaties (video)

Gepubliceerd op: 3-11-2016

Aan boord van Zr. Ms. Rotterdam waren de eerste trainingen aan Libisch kustwacht- en marinepersoneel. Britse, Duitse en Griekse instructeurs onderwijzen 37 Libiërs op het gebied van boarding operaties en brandbestrijding. 

Afbeelding verwijderd-Nederlandse militairen hebben afgelopen week op Kamp Castor in het Malinese Gao de Minusma-medaille van de Verenigde Naties ontvangen. De 62 militairen zijn van de ondersteunende eenheid Combined Joint Support Detachment (CJSD).(foto)

-Een vliegtuig van de Nederlandse Kustwacht vloog surveillancevluchten boven de Middellandse Zee. Dat gebeurde onder leiding van de Koninklijke Marechaussee.

-Een Frisc-detachement voerde patrouilles uit vanaf de Griekse eilanden Chios en Lesbos. De snel wendbare boten maken deel uit van het Border Security Team aan de buitengrens van Europa.

-Marechausseepersoneel bij auto in Kosovo. Nederlandse marechaussees zetten zich in voor de EULEX-missie in Kosovo. Die bevordert de stabiliteit in het land door het bestuurlijk apparaat, politie, justitie en douane bij te staan.

Lees meer in een overzicht van Defensieoperaties in de week van 25 tot en met 31 oktober.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief