Defensie wil vernieuwing

Gepubliceerd op: 4-11-2016

Met de Strategische Kennis- en Innovatieagenda (SKIA) zet Defensie in op het vernieuwen van de krijgsmacht. Ook het versterken van de samenhang tussen kennisprioriteiten en innovatiedoelen staat centraal. Verder vernieuwt de manier waarop Defensie innoveert. Hierover informeerde Minister Jeanine Hennis-Plasschaert de Kamer.

Afbeelding verwijderdDefensie blijft de komende jaren wel gewoon investeren in onderzoekscapaciteit en de externe kennisbasis. Zo blijft specifieke kennis, die niet op de markt verkrijgbaar is, behouden. Essentieel is hierbij het onderhouden van strategische relaties met kennisinstituten. Denk aan: TNO, MARIN, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), de denktanks Clingendael en het Haagse Centrum voor Strategische Studies én de industrie. Dit staat in de SKIA 2016-2020 met het motto 'Voorblijven in een onveiliger wereld'.

Overwicht houden
Hennis schrijft in haar voorwoord dat Defensie doorlopend moet investeren in kennisopbouw, technologische ontwikkeling en innovatie. Bovendien onderstreept de verslechterde veiligheidssituatie in de wereld en rondom Europa volgens haar de noodzaak de krijgsmacht te vernieuwen. "Samen met onze bondgenoten moet de krijgsmacht overwicht houden over (potentiële) tegenstanders, die steeds gemakkelijker toegang krijgen tot nieuwe technologieën. Ook de samenleving stelt hoge eisen aan de krijgsmacht, of het nu gaat om zorgvuldig militair optreden of om goed werkgeverschap", aldus de minister.

Lees verder...  

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief