Griek aangehouden met geprepareerde tas met drugs

Gepubliceerd op: 8-11-2016

De Koninklijke Marechaussee op Eindhoven Airport heeft zaterdag 29 oktober een 53-jarige man aangehouden op verdenking van drugssmokkel en witwassen.

Afbeelding verwijderdDe Griek wilde met een geprepareerde tas met 5.020 XTC-pillen naar Malta vliegen. Zijn tas werd bij een securitycheck onderschept. In hetzelfde onderzoek hield de Marechaussee ook twee medeverdachten, een 22-jarige vrouw uit Hoorn en 34-jarige man uit Amsterdam, aan.

Rechercheonderzoek leidde dezelfde dag nog naar een woning waar vanuit het drugstransport vermoedelijk werd geïnitieerd. Tijdens de doorzoeking van de woning trof de Marechaussee een vuurwapen, een imitatiewapen en een hoeveelheid hard- en softdrugs aan. De 34-jarige bewoner en een 22-jarige vrouw konden in de omgeving van de woning worden aangehouden. De man wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en verboden wapenbezit. De vrouw wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet.

De rechter-commissaris heeft afgelopen dinsdag de voorlopige hechtenis van beide mannen verlengd. De vrouw is vrijgelaten, maar blijft wel verdachte in de zaak. De brigade Brabant-Zuid doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant verder onderzoek.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief