Hans van Griensven wordt nieuwe Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

Gepubliceerd op: 9-12-2016

Generaal-majoor Hans van Griensven is per 1 februari Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK). Hij is dan tevens Inspecteur der Veteranen en Inspecteur der Reservisten. Van Griensven wordt bevorderd tot luitenant-generaal neemt de functie over van luitenant-generaal Bart Hoitink. Deze luchtmachtgeneraal is dan iets langer dan 2,5 jaar IGK  en gaat met functioneel leeftijdsontslag.

Afbeelding verwijderdVan Griensven werkt nu nog bij het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum als plaatsvervangend chef staf plannen. Daarvoor was hij commandant van onder meer: het Operationeel Ondersteuningscommando Land, het Opleidings- en Trainingscentrum Genie in Vught en 11 Pantsergeniebataljon in Wezep.

De generaal van de landmacht had een belangrijk aandeel in de herstructurering van het Wapen der Genie. Dat leidde onder meer tot de oprichting van 41 Pantsergeniebataljon in 2006. In Afghanistan was hij commandant van de Task Force Uruzgan. Hiervoor werd hij gewaardeerd met het Ereteken van Verdiensten (in goud).

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief