Eerste Apaches terug uit Mali

Gepubliceerd op: 8-1-2017

De 1e Nederlandse Apache-gevechtshelikopters zijn terug uit Mali. De 2 toestellen landden vanochtend in het ruim van een C-17 Globemaster-transportvliegtuig op Vliegbasis Woensdrecht. De helikopters zijn ruim 2,5 jaar ingezet voor VN-missie Minusma in Mali.

Afbeelding verwijderdEen Apache wordt in de woenstijnachtige omgeving van Kamp Castor het C-17-transportvliegtuig ingereden via de laadklep aan de achterkant.

Om in de C-17 te passen waren de beide gevechtshelikopters al deels ontmanteld op Kamp Castor in Gao. Zo verwijderde onderhoudspersoneel de rotorbladen. Nu ze terug zijn in Nederland krijgen de toestellen bij het Logistiek Centrum Woensdrecht een grote onderhoudsbeurt. Tijdens een zogenoemde 500-uurs inspectie worden ze volledig nagekeken en opgeknapt. Ook krijgen ze een grote update en een grondige post-desert-inspectie, waarbij ze uit elkaar worden gehaald, gecontroleerd en van zand ontdaan. Over zo’n 25 weken worden de helikopters weer in gebruik genomen op Vliegbasis Gilze-Rijen.

lees meer ... 

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief